Istoric

1927 - 2021  - 54 de ani de existență!

sigla-scoala-generala-george-enescu-moinesti

Despre Școala "George Enescu"

Școala ,,George Enescu" Moinești a aniversat, pe 24 mai 2017, 50 de ani, o vârstă a maturității înfloritoare, a conturării unei tradiții, dar și a afirmării unui spirit dinamic, tânăr și adaptat modernității. Un astfel de eveniment ne determină să privim cu nostalgie către trecut, să afirmăm valorile prezentului și să ne proiectăm viitorul dorit.

 

Trecutul școlii noastre se leagă, în primul rând, de ceea ce numim astăzi, cu afecțiune, școala veche, mai exact, clădirea cu intrare din Strada Schelei, care a fost  inaugurată în 1967, la 5 ani după ce s-a dat în folosinţă localul în care funcţionează şi în prezent Liceul Teoretic ,,Spiru Haret". Întrucât acesta nu mai asigura spaţiul necesar pentru toate ciclurile de învăţământ, în 1966 începe construcţia unei noi clădiri cu această destinaţie, unde se transferă, peste un an, clasele I-VIII, formând Şcoala Generală Nr. 2, Moineşti. La acel moment, şcoala funcţiona cu 18 clase, însumând 670 de elevi.

 

Prima generatie de elevi

În anul 1987, se dă în folosinţă un nou corp de clădire, așa-numita școală nouă, cu o linie arhitectonică modernă, cu 16 săli de clasă, 3 laboratoare, o sală de sport, două terenuri sportive și un parc dendrologic, prin inițiativa directorului de atunci, dl. prof. Darie Simion. Prin Dispoziţia din 13 octombrie 1993, a Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău, Şcoala Nr. 2 este denumită Şcoala  ,,George Enescu".

 

Pe 8 mai 1997, se dezvelește bustul marelui compozitor  George Enescu, amplasat în faţa localului nou al şcolii. Tot atunci, biblioteca şcolii primește numele lui Mihai Eminescu. Din 2011, avem alături de noi și Grădinița Pinocchio, iar din anul școlar 2012-2013, Școala cu Clasele I-VIII „George Enescu" își schimbă titulatura în Școala Gimnazială „George Enescu" Moinești. 

scoala-moinesti-in-anul-deschiderii-site

Prezentul ne definește drept un punct de reper pentru comunitatea municipiului Moinești, în ceea ce privește formarea copiilor, atât la nivel de curriculum, cât și la nivel extracurricular. Elevii noștri învață aici să fie oameni ai Cetății, să fie implicați în acțiuni de voluntariat, să-și cultive și să-și valorifice talentele și aptitudinile, să fie competitivi, să lucreze în echipă, să fie fair-play, să aibă inițiativă și, nu în ultimul rând, să respecte și să iubească natura. Cei responsabili cu insuflarea acestor principii, cadrele didactice ale acestei școli, sunt oameni cu vocație pedagogică veritabilă, cu dăruire și pasiune pentru meserie, cu suflet tânăr, deschiși la nou și pe deplin conștienți de misiunea nobilă pe care o au. 

În triadă cu amprenta trecutului și coordonatele prezentului, viziunea noastră despre viitorul Școlii Gimnaziale GEORGE ENESCU Moinești cristalizează proiecția unei instituții dinamice, cu alură și principii moderne, în acord cu realitatea, cu dascăli la fel de dedicați ca cei de dinaintea lor – o veritabilă grădină a spiritului, în care sunt cultivate valorile umanității și în care copilul se dezvoltă armonios, valorificându-și pe deplin potențialul. 

copii-fericiti-scoala-george-enescu-moinesti-alina