Traficul de persoane – omul împotriva omului

În anul școlar 2017-2018, ca în fiecare an, școala noastră și-a propus să desfășoare la clasele a VIII a, un Proiect de Educație pentru securitate personală, intitulat „Traficul de persoane – omul împotriva omului”. Prin acesta, dorim să ne implicăm în sprijinirea activităților de prevenire a delicvenței juvenile și a traficului de ființe umane, activități ce au loc atât la nivel județean, cât și pe plan național în cadrul diferitelor instituții de specialitate. Astfel, am inițiat colaborări și parteneriate cu următoarele instituții: Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane-Centrul Regional nr. 3 Bacău, Poliția Municipiului  Moinești, U.A.T. Moinești, C.J.R.A.E. Bacău, Biserica Sf. Nicolae  Moinești.

Activitățile s-au desfășurat conform planificării și au fost implicați un nr. de 60 de elevi ai claselor a VIII a și 13 cadre didactice. Organizatorii Proiectului sunt: din partea școlii noastre- prof. dr. Alina Pistol, prof. Ioana Alupei, prof. Anca Mareș, iar din partea A.N.I.T.P., inspectori de specialitate – Daniele Aniței și Liviu Nistor.

În anul școlar următor, elevii actualelor clase a VII a vor beneficia și ei de activitățile proiectului, pentru a fi informați corect despre pericolele la care pot fi supuși pe parcursul următoarelor etape din viață.