Fii si tu un Moș Crăciun

Cu ani în urmă, se năștea în școala noastră un proiect de suflet, un proiect ce se dorea  ca, prin activitățile sale, să fie cu fiecare an  mai aproape de… Moșul cel Bun, Moș Crăciun! Astfel, voi dedica acest articol tuturor colegilor și elevilor, care prin osteneala și implicarea lor, s-au transformat în ajutoare vrednice ale Moșului și au dus un strop de bucurie în inimile celor ce aveau atâta nevoie!

La Casa „Poduri” pentru persoane cu handicap neuropsihic, decembrie 2017

La Casa „Poduri” pentru persoane cu handicap neuropsihic, decembrie , 2017

„De Crăciun, fii mai bun”! este o sintagmă destul de banală ar spune unii, însă mereu vie în inima bunului creștin, deci mereu de actualitate. Începutul lunii decembrie aduce cu sine emoția sărbătorilor ce se apropie, iar datoria de a ne ajuta semenii aflați la nevoie prinde acum viață. Acesta este timpul în care școala își desăvârșește menirea sfântă de a împleti armonios mintea și spiritul, într-un tot complex și unitar, numit „Omul”. 

Acum este timpul când profesorul este artist al sufletului, când ora de religie devine practică sau când, de la dascălii lor, elevii află că Moș Crăciun este o realitate și nu o legendă.

 La Centrul de Servicii Sociale, Moinești 

Moș Crăciun există! Pentru cei care cred cu adevărat, pentru cei cărora nu le-a fost teamă să-și păstreze flacăra speranței vie. Moș Crăciun este un izvor de bucurie pentru cei ce primesc, dar și pentru cei care oferă, pentru că, așa cum spunea un înțelept cândva, mai mare bucurie este „a da”, decât „a primi”. Este ca și cum toată dragostea pe care o oferi celorlalți ți s-ar întoarce în mod miraculos înapoi.

Adăpostul de câini fără stăpân Moinești

Adăpostul de câini fără stăpân – Moinești

În preajma sfintelor sărbători, elevii și dascălii lor își unesc atenția, timpul, dar și osteneala, spre a fi împreună ziditori ai miracolului dăruiri. Cu toții și-au propus să fie ambasadori ai faptelor bune, să ducă un strop de speranță acolo unde deznădejdea se vroia stapână. Să fie alături unii de alții pe un drum în care efortul nu este obositor pentru că se transformă în bucurie, în cadrul Proiectului Educativ „Fii și tu un Moș Crăciun” – un proiect de suflet, desfășurat de mai mulți ani în cadrul școlii noastre, reunind profesori și elevi și care a căpătat un nou avânt, începând cu decembrie, 2016, în coordonarea prof. Alupei Ionica și a prof. dr. Pistol Alina.